dissabte, 20 de setembre del 2008

Rovellons

Aquest matí he anat a la muntanya ben d'hora, no per entrenar, sinó per anar a buscar rovellons que ja es l'època i en tenia ganes.
Com ja he dit, he sortit ben aviat per intentar no trobar massa gent i, efectivament, n'hi havia molt poca.
He aparcat el cotxe, m´he posat calçat de muntanya, he agafat el cistell i a buscar-los!!!!!
El terreny era força moll i fangós, però feia tant de temps que tenia ganes de buscar-ne que això no m'ha pas desanimat, a mes... era quasi segur que amb les pluges dels últims dies n'hi havia d'haver. Dit i fet, als 10 minuts he trobat el primer!!!!!! Això fa que tinguis ganes de seguir.
Un pel més endavant ja hi havia el segon esperant-me molt tapadet, m'ha quedat clar que m'hi hauria de fixar molt a l'hora de buscar-los.
Feia un dia espectacular amb sol i sense núvols, era maco, ja que nomes se sentien les vaques pasturant i els ocells, una tranquil·litat impressionant.
Ja portava força estona voltant i no en trobava cap mes, però pujant un turonet m'he girat i... pam, estava allà, amagat entre les fulles, quin sentit del camuflatge que tenen!
He seguit per aquella zona, que era força boscosa, i n'he anat trobant un munt quasi seguits.
Ja era l'hora de tornar, quan anant pel costat del camí de sobte m'he quedat sorprès, hi havia un rovello gegant! si noi, era enorme i no estava corcat. Mare meva, ha estat el rovelló mes gran que he trobat mai.!
Un cop al cistell, he seguit cap el cotxe i n'he anat trobant uns quants mes, tots molt aprop del camí, suposo que son aquells que mai mirem ja que acostumem a anar als llocs mes complicats oblidant-nos dels que tenim mes aprop.
Finalment, i per acabar-ho d'arrodonir, he trobat una rotllana d'aquelles en la que estan tots molt juntets, això ja ha estat una passada, 8 de cop!
El resum final es que he recollit una bona quantitat de rovellons i a mes m'he fet un bon fart de caminar, quasi 4 hores, però ha valgut la pena si senyor.
I ara vindrà el millor... menjar-me'ls a la planxa!! ummmhhhh, que bons estaran.



El cistell amb els rovellons



Moments abans d' agafar-los, i, com estan de tapadets...!



Aquí podeu veure el rovello tan gran que he agafat !

Si voleu veure més imatges entreu aqui: http://picasaweb.google.com/Bitxo37/Bolets#

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ei, Alex, boníssims aquests rovellons!!
A veure quan repetim!!!